Old Courthouse Square Updates

The Reunification of Old Courthouse Square

Santa Rosa’s Courthouse Square has been reunified to create an outdoor plaza, designed to host events and invite residents and visitors to shop, dine, and enjoy. The original side streets have been reinstalled featuring wide sidewalks suitable for outside dining. The existing park areas of the Square were joined together to create a beautiful gathering space in the heart of Santa Rosa.

View the entire Reunification of Old Courthouse Square Project

Old Courthouse Square was reunified and dedicated on April 29, 2017
Some of the features at Old Courthouse Square's include:
  • an open flexible design
  • wide sidewalks suitable for outside dining
  • public WiFi
  • bicycle parking
  • family- friendly environment
  • sustainable landscaping
  • a well-lit space
  • accessible parking
  • hydration stations
  • preservation of existing historical elements